Student WRIB zdobył srebro na olimpiadzie kulinarnej w Stuttgarcie

Gratulacje!!!!

Pan Adam Rzęski

Absolwent Technikum Gastronomicznego w Bydgoszczy. Aktualnie student Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka.
Jego pasją od zawsze było gotowanie. Odniósł wiele sukcesów w konkursach kulinarnych w Polsce m.in. dwukrotnie zwyciężył w ogólnopolskim konkursie kulinarnym Sportowa Wiosna: w 2017 roku w kategorii Uczniowie Szkół Gastronomicznych, a rok później w kategorii Kucharze Profesjonalni.
Zajął też I miejsce w konkursie „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” oraz wyróżnienie jury degustacyjnego. 

Kolejny sukces to srebro na olimpiadzie kulinarnej w Stuttgarcie w konkurencji Restaurant of Nations, na której Pan Adam był w zespole kulinarnej reprezentacji Narodowej Juniorów. Olimpiada kulinarna IKA to najstarszy i największy międzynarodowy konkurs sztuki kulinarnej. Odbywa się co cztery lata. 16-18 lutego odbyła się już po raz 25.

Cieszymy się, że mamy tak uzdolnionych studentów i pasjonatów!

 

 

Link do artykułu